2015. április 27., hétfő

TEPSIS CSIRKECOMB KRUMPLIÁGYON

Ez az étel talán egyszerűbb mint egy szendvics elkészítése. Csak meg kell mosni a combokat, megpucolni a krumplit, sózni olajozni, bedobálni egy tepsibe és hagyni hogy puhára párolódjon. Éppen megfelel egy hétvégén, amikor még ott a mosás és a fűnyírás, de még az ablakokat is meg kellene pucolni. És persze ilyenkor sem mondhatjuk a családnak, hogy bocsi ma nincs ebéd. Szóval megfogjuk, bedobáljuk, rácsapjuk a sütő ajtaját és 40 perc múlva ha eszünkbe jut ránézünk. Ha nem akkor az illatok fogják eszünkbe juttatni, hogy valami készülőben van. 

Hozzávalók

3 egész csirkecomb
1 kg krumpli
só, olaj

Elkészítés

A combokat ketté vágom és besózom, majd egy olajozott tepsibe rakom. A krumplit megpucolom, nagyobb darabokra vágom és a csirke mellészórom, ezt is megsózom és megöntözöm olajjal. Fóliával lefedem és addig párolom 200°C-on, amíg megpuhul a hús, ekkor leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése