2015. április 14., kedd

PÁVASZEM

Igazán finom süti és a legjobb tulajdonsága, hogy sokáig eláll. Készítésénél viszont nagyon kell figyelni a pontos adagokra. Ha több tejfölt teszünk a kelleténél akkor a tészta nagyon ragacsos lesz és nem lehet kinyújtani, ha kevesebbet,  akkor viszont csak morzsálódik. Ha jól van elkészítve akkor is nehéz szépen kinyújtani, mivel nagyon vékonyra kell  és ragad folyamatosan lisztezni kell a nyújtódeszkát. Én kétfajta lekvárral szoktam készíteni, házi sárgabarackkal és házi szilvával, a szilvát én jobban szeretem jó sokat teszek bele. Mikor unom a diós tölteléket túróval helyettesítem, viszont ahhoz csak a sárgabaracklekvár dukál. Ilyenkor a túrót porcukorral kikeverem, hozzáadok 1 csomag vaníliás pudingport és a tojásfehérjéből vert habot. 

Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg zsír
1 cs sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só

Töltelékhez
szilva vagy baracklekvár
4 tojásfehérje
4 evőkanál porcukor
20 dkg darált dió

Elkészítés


A liszthez adom a sót és elmorzsolom benne a zsírt. Ezután hozzákeverem a porcukrot és a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és tésztává gyúrom. A tésztát négybe vágom. Ezután habbá verem a fehérjét a porcukorral, és hozzákeverem a diót. Az egyik tésztadarabot 15X20 cm-es téglalapra nyújtom, ezután sütőpapíros tepsire helyezem és megkenem lekvárral, ne sajnáljuk a lekvárt, főleg a tészta széleire kenek sokat, ezután a tészta mindkét oldalát feltekerem úgy, hogy a két tekercs között kb 5 cm-es rés maradjon, ide kenem a diós krémet. Ugyanezt teszem a másik három tésztával is. 180°C-on sütöm kb. 15 percig, hőlégkeveréses sütőben elég 6-7 perc, amíg szépen elkezd rózsaszín lenni a teteje. Mikor kisült porcukorral megszórva tálalom. 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése