2016. április 7., csütörtök

KÓKUSZOS DARÁZSFÉSZEK

Ez a süti igazi lakodalmas csemege. Sokáig eláll, nem árt neki a meleg sem, nem kell hűtőben tárolni, nem szárad ki. Szóval tökéletes desszert akár más nagyobb eseményekre is, vagy csak egy szimpla mozizáshoz. A töltelék lehet dió is, vagy bármi más egyéb, ami jól keveredik a tojáshabbal. Talán macerásnak tűnhet , de nekem  elhiheti mindenki, hogy nem az. Ezt az adagot kicsit elméreteztem, mivel a csigáim hatalmasok lettek, viszont, ha 4 vagy 6 részre vágjuk a tésztát és úgy göngyöljük, akkor apró falatka méretű kis csigákat kapunk, ami vendégvárónak persze jobb, mint a maroknyi darabok.

Hozzávalók

50 dkg liszt
25 dkg zsír
4 db tojássárgája
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor

A töltelékhez
4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
200 g kókuszreszelék

Elkészítés


Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben cukorral. A lisztben elmorzsolom a zsírt, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrom és fél órát pihentetem. Eközben elkészítem a tölteléket. Ehhez a fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és a kókuszreszeléket. A tésztát ketté vágom, mindkét felet kinyújtom és megkenem a töltelékkel, majd feltekerem. Ezután 2 cm-es csigákra vágom, sütőpapíros tepsibe fektetve 180°C-on megsütöm. 

 

 

 

 

 

 




1 megjegyzés: