2018. március 1., csütörtök

MÁKOS GUBA TORTA

Sokunk kedvence a mákos guba, az enyém is, ezért is szenteltem neki korábban egy külön bejegyzést. Persze jogosan gondolhatják sokan, hogy ez nem is igazi sütemény és vendégváráshoz sem éppen a legmegfelelőbb. Ez így s van, viszont ha kicsit tovább gondoljuk és kiegészítjük egy finom vaníliás krémmel akár egy vacsora fénypontja is lehet. Ajánlom ezt a receptet mindenkinek, kiváltképp azoknak, akik még nem merültek el mélyebben a gasztronómia világában, ezzel a finomsággal viszont biztos sikerük lesz. 

Hozzávalók

6-8 kifli
10 dkg mák
10 dkg porcukor
1 l tej
4 tojás
4 evőkanál + 10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
kevés margarin a tepsi kenéséhez

Elkészítés

A kifliket karikára vágom majd egy kör alakú tortaformát kikenek margarinnal és beleszórom a kiflikarikákat. 4 dl tejben elkeverem a mákot és a porcukrot és felforrósítom. Ezután merőkanállal ráöntöm a kiflikre úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Ezután mindezt 180°C-on sütöm 10 percig. Közben a maradék tejhez adom a tojások sárgáját 4 evőkanál cukrot és a vaníliás pudingot és sűrűre főzöm. Mikor kiveszem a gubát a sütőből ráöntöm a még forró pudingkrémet és visszateszem a sütőbe 3 percre. Közben a fehérjét 10 dkg cukorral gőz fölött habbá verem, majd rákanalazom a pudingkrém tetejére. Ezután a gubát ismét visszateszem a sütőbe 5 percre, hogy a hab kicsit megbarnuljon. 

 

 


4 megjegyzés:

  1. Tökéletes a recept, jól követhetőek az utasítások, nagyon finom a végeredmény! Köszönjük! Ez az új kedvencünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, köszönöm szépen!
      Ajánlom figyelmébe Youtube csatornám, ahol, videókban mutatom be az ételek elkészítésének teljes menetét: https://www.youtube.com/channel/UCXyaLzPjOnm_4rYt-8YImIw

      Törlés
  2. Érthtő a recept, le is szaladok kifliért😃
    A blogbevezetőn tartó mosoly azt hiszem végigkiséri a napomat.
    És már kacsingatok a tejfölös pogácsa felé😃😃

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, az ilyen kedves hozzászólások mindig feldobják a napom! Szívesen ajánlom a tejfölös pogit, könnyű, finom és gyorsan elkészíthető, igazi házi finomság. Kellemes sütést kívánok! Szép napot! :-)

      Törlés