2018. február 18., vasárnap

RÁCSOS DIÓS LINZER

Nem telhet el vasárnap sütemény nélkül. Egyszerű, gyors és finom választás lehet ez a diós rácsos. Csak olyan hozzávalót tartalmaz, ami biztosan fellelhető a kamrában és a hűtőben. Mivel linzer tészta így sokáig el is áll, tökéletes vendégváró. Egy hibája, hogy borzasztó finom és eteti magát. Tehát csak saját felelősségre süsse meg, aki meri :-) 


Hozzávalók

35 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg porcukor
1 csipet só
10 dkg margarin
1 tojás
1 evőkanál méz
0,5 dl tej

Töltelék
10 dkg darált dió
2 evőkanál cukor
barack lekvár

Elkészítés

A liszthez hozzáadom a sót, porcukrot és a szódabikarbónát, majd elmorzsolom benne a margarint. Ezután hozzáadom a  tojást, a mézet és a tejet, majd tésztává gyúrom. A kész tésztát fél órára a hűtőbe teszem. Közben a diót elkeverem a cukorral. Ezután lisztezett felületre teszem, az egy harmadát félre teszem, ebből lesz a rács a süti tetején. A maradék két harmad tésztát fél cm vastagra nyújtom és sütőpapíros tepsibe fektetem. Bőven megkenem barack lekvárral majd rászórom a cukros diót. A félretett tésztából hurkákat gyúrok és berácsozom vele a sütit. Megkenem tojással és 180°C-on sütöm amíg szép aranybarna lesz. Tálaláskor porcukorral megszórom 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése