2015. április 14., kedd

CIAMBELLA, AVAGY KARIKA KALÁCS EGYSZERŰEN

Ezt az édességet valamikor a neten barangolva találtam, azt írták róla, hogy az olaszok legkedveltebb édessége, gondolta, akkor rossz nem lehet, hiszen az olaszok nagy ínyencek. Egyébként is olyan egyszerűnek tűnt, gondoltam egyszer majd egy ráérős órán nekilátok. Most jött el ennek az ideje. És valóban nagyon egyszerű, bár az eredeti receptben még a víz is grammban van megadva és porcukor helyett kristálycukrot használnak. Fogtam magam és átformáltam a grammos és bögrés mércéket a magam mértékeire így született meg ez a valóban finom és borzasztóan egyszerű és gyors finomság.

Hozzávalók

3 tojás
15 dkg porcukor
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
1 cs sütőpor
25 dkg liszt

Elkészítés


A tojásokat a cukorral habosra keverem, ezután hozzáadom a vizet és az olajat, jól elkeverem, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport is. Egy karika tortaformát kivajazok kilisztezek és beleöntöm a masszát. Hideg sütőbe teszem és 180°C-on készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Mikor kész kiborítom egy nagyobb tálra és porcukorral megszórva tálalom. 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése