2015. április 17., péntek

KALÁCSFELFÚJT

Biztosan előfordult már mással is, hogy sütött vagy vett egy finom kalácsot, de nem úgy fogyott, ahogyan tervezte és hát megszáradt. Kidobni ugye vétek lenne, a fagyasztóban sincs már hely, akkor csak egy megoldás van, az újrahasznosítás. Én sem tettem másként. Végiggondoltam mi is passzolna a kaláccsal, igen egyszerű: tej, cukor, tojás. A végeredmény nagyon finom lett, meg lehet bolondítani egy kis gyümölccsel is, vagy csokidarabokkal, esetleg dióval, mogyoróval megszórni, temérdek módja van az ízesítésnek. 

Hozzávalók

0,5 kg szikkadt kalács
3-4 dl tej
3 tojás
3 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

A kalácsot kockára vágom és egy tűzálló tálba teszem. A tejben elkeverem a tojásokat a cukrot és a vaníliás cukrot és a kalácsra öntöm. Jól átfogatom benne, majd 200°&-on addig sütöm amíg elkezd szépen barnulni a teteje. Akár forrón is fogyasztható, egy kis porcukorral vagy nyári melegben egy gömb vanília fagyival. 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése