2015. május 29., péntek

FASÍRT

A fasírt egy igazi utazós étel, csak bedobjuk egy zárható dobozkába, vagy alufóliába csomagoljuk és bárhol bármikor elővéve fogyasztható, nem kell hozzá villa, vagy kés, igazából szalvéta sem, csak két harapás és már a helyén is van az étel, a gyomrunkban. Viszont természetesen otthon is fogyasztjuk, sőt én nagyon is szeretem, bár nem a hagyományos módon készítem, no hagyma és no paprika, de így is ehető!

Hozzávalók

0,5 kg darált hús
1 tojás
2 szelet kenyér
bors 
petrezselyemzöld
zsemlemorzsa

Elkészítés


A kenyeret vízbe áztatom, majd kifacsarom és a húshoz aprítom. Hozzáadom a tojást, a petrezselymet (kb. 3 csipetnyi) és ízlés szerint sózom és borsozom. Jól összegyúrom, golyókat formálok és ellapítom. Ezután zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban kisütöm.  Aztán pedig jártamban keltemben apránként elnassolgatom!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése