2015. május 26., kedd

TÖLTÖTT HAL SPENÓTOS TÉSZTÁVAL

Az alábbi receptet Jutka néni küldte, nagyon ínycsiklandó, biztosíték rá, hogy a három éves kis unkája, Danika is falta.

Hozzávalók 

4 személyre
1 cs. (80 dk.) jó minőségű fagyasztott tengeri halfilé 

Töltelékhez
2 db közepes méretű krumpli 
ugyanennyi zellergumó
fehér bors
olaj

Körethez
fél csomag spagetti
fél cs. fagyasztott parajpüré
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
fehér bors
olaj

Elkészítés

A halszeleteket 1-2 órán át tejben áztatom majd óvatosan, két tenyerem közé fogva kinyomkodom belőlük a folyadékot. Megsózóm és a csíkokat hosszanti élükre állítva henger formára tekerem, hústűvel összetűzöm. Kiolajozott tepsire állítom a hengereket és félre teszem.
A töltelékhez a krumplit, zellert lereszelem. Kevés borssal, sóval ízesítem, majd egy serpenyőben, olajon 2-3 percig dinsztelem. Amikor kicsit meghűl, a hal-karikákba töltöm. Forró sütőben 15 perc alatt kész. 
A körethez kifőzöm a spagettit, lecsurgatom. A serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot a fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és a szárított fűszerekkel - bazsalikommal, oregánóval. Néhány perc múlva ráöntöm a spagettit és összekeverem vele majd leveszem a tűzről.
Különlegesnek tűnő, de nagyon ízletes, egészséges étel.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése