2015. május 12., kedd

ZÖLDSÉGLEVES VILLÁMGYORSAN

Valójában grízgaluska levest akartam főzni, olyan igazi tavasziasat. Csakhogy éppen a legfontosabb összetevő hiányzott a hűtőmből, a tojás. Ha legalább egy darab árválkodott volna a polcon, de semmi, olyan üres volt a tojástartó, mint karácsony után  a bejglis tál. Mivel a répát már fölvágtam nem volt mit tenni cselekedni kellett, így lett villámgyorsan zöldségleves grízgaluska leves helyett.

Hozzávalók

3 répa
2 krumpli
3 marok eperlevél
2 kanál ételízesítő
3 evőkanál olaj

Elkészítés


A répát megpucolom és vékony karikára vágom. A krumplit szintén megpucolom és kisebb kockákra szeletelem. Az olajat egy lábasban felhevítem majd hozzáadom a répát, amit addig forgatok benne míg átmelegszik, ekkor felöntöm kb. másfél liter forró vízzel. Hozzáadom az ételízesítőt és addig főzöm, amíg a répa félig megfő, ekkor hozzáadom a krumplit is és tovább főzöm. Mikor megpuhultak a zöldségek hozzászórom az eperlevelet és addig hagyom a tűzön, amíg megfő a tészta is. 

 

  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése