2015. június 11., csütörtök

TEPSIS KARAJ

Ebben a nyári melegben azt sem tudom mit főzzek, amitől nem lesz szauna a konyhában, és reggel a nagy meleg előtt gyorsan összedobható. Ilyenkor egyszerű tepsis ételeket készítek. Első lépésben feltérképezem a hűtő tartalmát. most is így tette, volt néhány zöldség, egy kis karaj a mélyhűtőben, és egy kis maradék szalonna a múlt havi szalonnasütésből. Így hát egyszerű volt a döntés, csak egy tepsi kellett hozzá és némi fűszer, s már el is készült a könnyű nyári ebéd. 

Hozzávalók

fél kg karaj
2 paradicsom
2 répa
1 Tv paprika
2 kg krumpli
20 dkg szalonna

Elkészítés

A karajt felszeletelem és kiklopfolom. A krumplit meghámozom és karikára vágom egy kiolajozott tepsibe. Megszórom fűszersóval, lehet grill, sülthús vagy bármilyen ízlés szerint. Erre rákarikázom a paradicsomot, a paprikát és a répát. A zöldségekre helyezem a karajt és megszórom fűszersóval, majd befedem vékonyra vágott szalonnával. Az egészet alufóliával letakarom és 200°C-os sütőben addig sütöm, amíg megpárolódik a hús és a zöldségek is. Ezután leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése