2015. február 14., szombat

CSŐBEN SÜLT BROKKOLI ÚJRAGONDOLVA

Anyukám nagyon ráérzett a brokkolira. Mostanában kísérletezgetni kezdett vele, egyre finomabb falatokat készít belőle, aminek a család persze nagyon örül. Az alábbi is egy közülük, ami szintén jól sikerült, én csak így magában ettem, de akár köretként is tökéletes.

Hozzávalók

2 fej brokkoli
20 dkg császárszalonna
1 nagy tejföl
2 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés


A brokkolit delikátos vagy sós vízben megfőzöm. Olajozott tepsibe teszem. Mi előzőleg csirkecombot sütöttünk tepsiben, így abba a tepsibe raktuk a brokkolit a sültcomb zsírra. Csíkokra vágom a császárszalonnát és a brokkolira szórom. Erre ráreszelem a sajtot.  A tejfölben elkeverem a tojásokat és a keverékkel nyakon öntöm az egészet. 200°C-on addig sütöm amíg a teteje elkezd pirulni. Fogyaszthatjuk köretként, vagy akár egytálételként is.  

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése