2015. január 16., péntek

VAJAS KIFLI

Nem telhet el úgy hétvége, hogy ne kerüljön az asztalra valami sós finomság. Most sincs ez másként. Ezt a kiflit most sütöttem először és ahhoz képest nagyon is jól sikerült, első olvasatra talán bonyolultnak tűnhet de biztosítok mindenkit nem az, ha én megtudtam csinálni akkor bárki. És nem elhanyagolható, hogy nagyon finom, kívül ropogós belül puha.


Hozzávalók

70 dkg liszt
1,5 dl tej
2 tojás
1,5 dl tejföl
1 dl olaj
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő


Hozzávalók a krémhez

20 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só

+ 1 tojás és reszelt sajt a tetejére.


Elkészítés

A tejhez 1 teáskanál cukrot adok és langyosra melegítem, ezután elmorzsolom benne az élesztőt. Amíg kel az élesztő a lisztbe keverem a sót, közepébe öntöm a tejfölt, olajat, és tojásokat majd a felfutott élesztőt. Ezután tésztává dagasztom. A tésztát négy cipóra osztom.
Ezután a margarint robotgéppel kikeverem, hozzáadom a sót és a reszelt sajtot.
Egy cipót kettévágok és mindkét darabjából vékony körformát nyújtok (kb 20 cm sugarú), lehetőleg egyforma méretűt. Az egyik lapot megkenem a margarinos keverék negyedével, majd ráhelyezem a másik lapot. Ezután 16 cikkre vágom minden cikket kiflivé csavarok föl.
Ezeket a műveleteket megismétlem a többi három cipóval is.
A kifliket sütőpapíros tepsibe teszem, megkenem tojással és megszórom sajttal, majd 180°C-on arany barnára sütöm. 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése