2015. január 16., péntek

PUDINGOS SÜTI

Ez a sütemény nagyon egyszerű. Ha esetleg váratlanul bejelentkezne hozzánk egy csapat ismerős és az érkezésig van fél óránk ezt a sütit gondolkodás nélkül elkészíthetjük, mire megjönnek éppen meg is sül, és akár forrón is fogyasztható. Két igen egyszerű hozzávalóból áll: piskóta és puding, mégis sokkal finomabb és mutatósabb mintha egyszerűen csak a piskóta tetejére kennénk egy réteg pudingot. Ajánlom mindenkinek aki nem szeret sokat bajlódni a sütéssel mégis valami finommal kedveskedne a családnak, barátoknak, vagy egyszerűen csak gyorsan finomságra vágyik. 

Hozzávalók

5 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl víz
2 evőkanál kakaópor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliáspuding
1 l tej

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgáját felverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet és az olajat, a sütőport, a kakaót, majd a lisztet. Ezután keverőkanállal beleforgatom a fehérjehabot. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Ezután a pudingporból és a tejből 4 kanál cukorral pudingot főzök, mikor megfőtt merőkanállal rákanalazom a nyers tésztára. Ezután 180°C-on 35 percig sütöm.

Borzasztóan egyszerű és hamar készen van, akár melegen is fogyasztható, akkor még folyik benne a  puding, ha kihűl megdermed és szépen szeletelhető. Lehet variálni a tésztát úgy is, hogy mikor kikeverem nem adom hozzá a kakaót, hanem miután beleforgatom a fehérjehabot ketté veszem a masszát és csak a massza felébe keverem a kakaót. Így foltosan halmozhatom a tepsibe a sárga és a barna tésztát és arra halmozom a pudingot. Sőt a vaníliás puding helyett használhatunk bármilyen más ízesítésűt is. Számtalan módon variálható. 

 


 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése