2015. január 3., szombat

PALACSINTA

Talán a legegyszerűbb finomság, amit bárki képes elkészíteni mindenféle szakácstudomány nélkül. És nem mellesleg változatos, hiszen sós és édes töltelékkel is kiváló főétel vagy desszert. Én most túrós töltelékkel készítettem és házi barack lekvárral, a túróba a cukor mellé mindig adok tejfölt, hogy krémes legyen. 

Hozzávalók

1 l tej
2 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
szódavíz
liszt

Elkészítés

A tojásokat egy kis tejjel elkeverem, hozzáadom a cukrot és a sót majd felöntöm a maradék tejjel.Ezután szódavizet adok hozzá kb 1,5 dl.
Majd jöhet a liszt, hogy mennyi nem tudom, sosem mérem, annyit adok hozzá, amitől krémes mégis folyós állagú lesz. Ha sűrű lenne adok még hozzá szódavizet. Egyszerű kézi habverőt használok, nem gépiesítek!
Almás palacsintát is készíthetünk a masszából, csak annyit kell tenni hogy 1-2 almát belereszelünk. Igaz ettől vastagabb lesz, de nagyon finom. Én fahéjas cukorral meghintve háromszögbe hajtva tálalom. 

Töltelék

A tölteléket kedvünk szerint alakíthatjuk. 
- hagyományos: lekvár, kakaó, túró. 
- pudingos, a vanília pudingba keverhetünk egy kevés meggyet
- diós: a diót egy kis felvert tejszínnel összekeverünk, mazsolát is tehetünk bele. 
- darált húsos töltelék (akkor viszont ne tegyünk cukrot a masszába) 

Nagyon finom csúsztatva is, akár más és más töltelékkel minden szinten, a tetejét pedig öntsük nyakon egy kis csokiöntettel.
De ezen kívül még számtalan lehetőség van, csak a fantázia szabhat határt. 


 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése