2017. május 1., hétfő

TÖLTÖTT GOMBA (sonkával)

Na nem mintha a hűtőben állandóan lenne mozzarella, de néha, amikor abban a bizonyos nagyáruházban kiteszik a sárga címkés rövid szavidős árut mindig akad jó áron, én persze nem megyek el az ilyen lehetőségek mellett. Bolond is lennék. Így adódott, hogy sárga címkés mozzarella ücsörgött a hűtőm polcán, amikor berakta mellé egy doboz gombát....a többit majd a leírásban. Lényeg, hogy a gombák megtöltődtek és a sajt sem romlott meg. 

Hozzávalók

13 fej gomba (persze nekem ennyi volt otthon, de akármennyi lehet)
20 dkg sonka
1 tojás
fél tömlős sajt
1 mozzarella

Elkészítés

A gombákat megmosom és kitöröm a szárát (azt később kirántottam) . Megsózom kívül belül és egy jénaiba teszem. A sonkát apró kockára vágom, hozzáadom a tojást és a tömlős sajtot és jól elkeverem. Majd a töltelékkel megtöltöm a gombafejeket. Fólia alatt sütöm 200°C-on amíg megpuhul a gomba. Ekkor mindegyikre egy szelet mozarellát teszek, visszatolom a sütőbe fólia nélkül és rápirítom.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése