2017. május 20., szombat

EPRES TÚRÓS SZELET

Érik az eper! És ez annyi de annyi ötletet ad, hogy alig győzöm megvalósítani. Az eper már önmagában is egy csodálatos gyümölcs, édes, színes, igazi nyári finomság. A legtökéletesebb recept persze a "szedd magad és edd". Na de a sütés nem állhat meg ezen a szinten, valamilyen módon emléket kell állítani a termésnek. Külsőre ez a süti olyan, mint egy egyszerű túrós piskóta egy kis zselével és eperrel, na de aki jobban belemélyed a receptbe és megkóstolja rájön, hogy itt nem csak az eper eperízű hanem  a piskóta is...


Hozzávalók

6 tojás
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor
5 kanál liszt
1 csomag eper ízű pudingpor
0,5 dl olaj
0,5 dl víz

Krémhez
1 kg túró
2 dl tejszín (cukrozott)
1 csomag vaníliás puding
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Zseléhez
4 dl piros üdítő, én meggy ízű márkát használtam (mert az volt otthon)
1 csomag vaníliás pudingpor (eper jobb lett volna, de az nem volt otthon, viszont a zselatin még tökéletesebb, viszont az nagyon nem volt otthon)

És a lényeg: eper


Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök, annyi különbséggel, hogy 1 kanál liszt helyett 1 csomag eper ízű pudingport adok hozzá. A színe halvány rózsaszín lesz (egy cseppnyi ételfestéktől még szebb lett volna, na de mondanom sem kell az sem volt otthon), amit a fotó persze nem a vissza, mert sütés után egyáltalán nem látszik, viszont az ízében nagyon is észrevehető az epres íz és ettől lesz különleges az egész. Mikor a piskóta megsült hűlni hagyom és elkészítem a krémet. A tejszínt habbá verem. A túrót keverőtálba teszem és robotgéppel hozzákeverem a porcukrot, a pudingport és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem a habbá vert tejszínt is. Ezt a piskótára kenem. A piros üdítőben elkeverem a vaníliás pudingport és sűrűre főzöm. Hagyom pár percig hűlni, majd a krémre kanalazom és eloszlatom rajta. Az epreket kettévágva ráhelyezem a tetejére és hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése