2017. május 7., vasárnap

KÓKUSZOS-EPRES KRÉMES

Ismét egy saját alkotás! Na jó nem egy cukrászremek, de finom és kicsit még különleges is- Valójában raffaello szeletet akartam sütni kicsit másként. Egy ismerőstől kaptam a receptet, amiben két kakaós piskóta, egy tojáshabos kókuszos lap és vaníliakrém volt. Első körben kifelejtettem a kakaót a piskótákból, azután a tojáshabos kókuszos lap lett minősíthetetlen. Így ott álltam két fehér piskótával és egy rakat vaníliás kókuszos krémmel...no meg a lekvárfőzésből kimaradt kilónyi eperel. Tennem kellett valamit!


Hozzávalók

10 tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt
2 csomag sütőpor
1 dl víz
1 dl olaj

Krémhez
6 dl tej
4 tojás sárgája (a fehérjét ha nem hasznélom egyszerűen lefagyasztom tejfölös poharakban, ha rá is írnám mennyi van bennük, nem lénnék gondban, mikor kiolvad :-D ) 
2 csomag vaníliás puding
6 kanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg margarin

Eperréteg
1 kg eper
3 kanál cukor
2 csomag eper pudingpor (zselatinnal szerettem volna, de nem volt otthon így maradt a pudingpor, de zselatinnal jobb mivel intenzívebb maradt az eper íze és színe is) 

tetejére kókuszreszelék

Elkészítés

Először megfőzöm a krémalapot, így lesz ideje hűlni. A tejben elkeverem a tojások sárgáját, a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzöm. Mikor leveszem a gázról hozzákeverem a kókuszreszeléket és hűlni hagyom. Következnek a piskóta lapok. A hozzávalókból két darab 5 tojásos piskótát sütök, majd ezeket is hűlni hagyom. Az epret megmosom, leszedem a leveleket, tálba teszem, hozzáadom a cukrot és botmixerrel pürésítem. A pudingport elkeverem a püréhez keverem majd sűrűre főzöm. Majd hűlni hagyom. Közben ha kihűlt a krémalap a margarint robotgéppel felhabosítom és a krémhez keverem. A krémből kb. 3-4 kanálnyit félreteszek. Jöhet a rétegezés. Egy piskótalapra rákenem a krém felét, majd erre óvatosan felhalmozom az eperpürét. Fél órára hűtőbe teszem. Ezután rákenem a krém másik felét és mehet rá a piskóta lap. A maradék krémmel megkenem a sütemény tetejét és oldalát és kókuszreszelékkel megszórom. Jót tesz neki, ha egy éjszakát álla a hűtőben.  

 

 

 

 


 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése