2017. május 1., hétfő

BROKKOLIFASÍRT

Nem akartam rántani, se rakni, se párolni, valami újat akartam. Ha már cukkiniből lehet fasírtot, akkor brokkoliból is. Talán jobb lett volna ha nem főzöm meg előre, csak lereszelem, de ezt már csak legközelebb tudom meg. Viszont mozzarellával a közepében így is nagyon ízletes lett. Köretnek bármit adhatunk hozzá, sőt akár ő maga is lehet a köret egy párolt nem túlfűszerezett hús mellé. 


Hozzávalók

1 fej brokkoli
1 tojás
4 marék zsemlemorzsa
1 mozzarella

Panírhoz
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm. Mikor kész villával összetöröm, hozzákeverem a tojást és a zsemlemorzsát, jól összegyúrom, ha kell sózom. A mozzarellát kockacukor nagyságú darabokra vágom. Amasszából egy jó evőkanálnyit a tenyerembe teszek a közepébe mélyedést vájok és beleteszek egy darab mozzarellát, majd golyót formázok belőle. Így teszek az egész masszával. Egy tálba lisztek teszek, egy másikba felverek 3 tojást, harmadikba zsemlemorzsát és a szokásos módon kipanírozom a golyókat. Olajozott sütőpapiros tepsibe teszem őket és egy kicsit lelapítom, hogy fasírt formája legyen. 200 °C-on sütöm amíg az alja megpirul, ezután megfordítom és tovább sütöm, amíg a másik oldala és szép aranybarna lesz. 

 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése