2016. október 14., péntek

TÉSZTASALÁTA

Nem tudom ki találta ki a majonézes salátákat, de nagy szívességet tett az emberiségnek, hiszen annyira gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, hogy ehhez bárki hozzáfoghat, nem kell hozzá sem szakácstudomány, sem jártasság a konyhában. Mindemellett pedig nagyon ízletesek, tökéletes köretek, és még mutatósak is egy hidegtálon, vagy csak egy szépen terített asztalon. Ez a bejegyzés talán a legegyszerűbb salátát mutatja be az összes közül. 

Hozzávalók

1 kg pörkölttészta, lehetőleg szarvacska vagy csavart cső
2 nagyobb paprika, piros vagy zöld színű
30 dkg sonka, vagy valamilyen felvágott
20 dkg sajt
3 db csemege uborka

Majonézhez
2 nagy pohár tejföl
10 tojás
porcukor
1 evőkanál mustár
ecet
fél flakonnyi majonéz (bolti)

Elkészítés

Először a tojásokat teszem föl főni. Ezután a tésztához sós vizet melegítek. Mikor a víz forr beleöntöm a tésztát és megfőzöm benne, de nem szabad szétfőzni. Ha megfőtt leszűröm és félreteszem. 
Közben elkészítem a majonézt. A tojásokat megfőzöm, majd megpucolom, kiszedem a sárgáját, a fehérjét félreteszem. A sárgáját robotgéppel összetöröm. Hozzákeverek egy evőkanál mustárt, egy teáskanálnyi porcukrot és egy kupak ecetet. Ezután hozzáadom a tejfölt, majd robotgéppel simára keverem. Ezután adom hozzá a majonézt. 
Most következik az aprítás. Apró kockára vágok mindent, vagyis a paprikákat, az uborkát, a sonkát, a sajtot és a tojásfehérjét is. Ezt mind a tésztához keverem, majd jöhet rá a majonéz, azzal is jól átkavarom és már kész is. Önmagában is fogyasztható, de akár köretként is tálalhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése