2017. január 1., vasárnap

VIRSLIS KIFLI

Megint csak egy gyors és egyszerű vendégváró sós sütemény. Egyszer elkérték tőlem a receptet, kicsit vicces volt, mikor azzal kezdtem, hogy "Végy egy csomag leveles tésztát..." Mert ez is bolti tésztából van Persze ez nem azt jelenti, hogy házi tésztát ne tudnék hozzá készíteni, de ha gyorsan kell az apróság vagy egyszerűen se időnk se kedvünk tésztát gyúrni, akkor igenis bátran használhatunk félkész termékeket. Ha kiszámoljuk és jó áron vesszük meg akkor még gazdaságosabb is, mint az otthon gyártott fajta. Kezdő háziasszonyoknak jó szívvel ajánlom, ezzel biztos a sikerélmény.

Hozzávalók

2 cs leveles tészta (lehet fagyasztott is, de azt ki  olvasztani használat előtt)
4-5 evőkanál mustár
1 kg virsli (ehhez tökéletes a legolcsóbb baromfi is)
15 dkg trappista sajt
1 tojás

Elkészítés

A virsliről húzzuk le a bélt, ha mű ha nem akkor is, majd vágjuk négybe. A tojást verjük fel egy kis tálban, a sajtot pedig reszeljük le. Ezután a tésztát nyújtsuk ki egészen vékonyra, majd vágjuk föl kb. 6x6 cm-es négyzetekre. Minden darabot kenjünk meg egy kis mustárral, majd tegyünk rá 1-1 virslidarabot. Göngyöljük föl őket kifli alakra, majd tegyük sütőpapíros tepsire. Minden kifli tetejét kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal. 180°C-on süssük, amíg a sajt megpirul a tetején. 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése