2014. december 26., péntek

CSÍKOS SÜTEMÉNY

Ezt a süteményt egy babalátogatás alkalmából kóstolhattam meg.  Annyira finom volt, hogy hazamentem és azonnal kipróbáltam. Talán bonyolultnak tűnhet, hogy mindhárom lap más és más, de ennek ellenére nagyon egyszerű.


Mákos lap

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg mák (darált) lehet cukrozott is

Kakaós lap

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek tej

Diós lap

1.5 dl tejföl
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
5 evőkanál finomliszt
5 ek cukor
10 dkg dió (darált)

Krém

1 l tej
8 evőkanál búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dkg csokoládé (reszelt, a tetejére)

Elkészítés

Elsőként a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd hűlni hagyjuk.  Ezután a három lapot külön-külön készítjük el. Amíg az egyik sül éppen elég időnk van elkészíteni a következőt.  Mindegyik lap összetevőit jól elkeverjük és előmelegített sütőben (180°C) kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.  Ezután hűlni hagyjuk a lapokat.
Ha már kihűlt a tejbegríz a margarint kikavarjuk a porcukorral és robotgéppel hozzákeverjük.

Ha a lapok kihűltek lehet tölteni. A krémből egy kis adagot (kb. egy merőkanálnyi) félreteszünk, ezután alulra kerül a mákos lap, erre egy adag krém, majd rá a kakaós lap erre is egy adag krém, majd végül a diós lap. A félretett krémmel bevonjuk a sütinket és reszelt csokit vagy diót szórunk a tetejére. 

Megfőtt a tejbegríz.
Készül a diós piskóta.
Kakaós piskóta.
Mákos piskóta.
Kisült mindhárom lap.
A grízt jól elkeverem a margarinnal és a porcukorral.
Első réteg krém.












Kész a fincsi süti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése