2017. június 11., vasárnap

HABOS ÉLVEZET

Nincs is jobb, mint amikor beindul az ember fantáziája majd az elképzelés testet ölt. Elképzeltem egy pudingos, krémes, habos süteményt majd megsütöttem. Persze nem lett egy műremek, de annyira finom, hogy egy szelet nem is elég belőle. Az alapanyagok nagyon is egyszerűek, mégis így együtt valami csodát alkotnak. Ajánlom ezt a süteményt azoknak is, akik egy egyszerű, de finom tortát akarnak sütni, vagy még nem merültek el a sütés művészetének legmélyebb bugyraiban és kezdő lökésként egy sikerélményt szeretnének, nos ez esetben ez biztosan garantált. Mondhatnám azt is elronthatatlan. 


Hozzávalók

Fehér piskótához
4 tojás
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 csomag sütőpor
3 kanál olaj

Kakaós piskótához
Fehér piskótához
5 tojás
5 kanál cukor
3 kanál liszt
2 kanál kakaópor
1 csomag sütőpor
3 kanál olaj

Vaníliás krémhez
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 kanál cukor
1 dl tejszín

Csokis krémhez
5 dl tej
1 csomag csokis pudingpor
3 kanál cukor
1 dl tejszín

Tetejére
2 dl tejszín
fél tábla tejcsoki vagy 8 db I love Milka szívecske (én ezt használtam, mert ez volt a kamrában) 

+ 2 csomag habfixáló


Elkészítés

A fehér és a kakaós piskótát a szokott módon elkészítem, majd megsütöm. A vaníliás pudingot elkeverem a fél liter tejben és a cukorral sűrűre főzöm. Ugyanezt teszem a csokis pudinggal is. Majd hűlni hagyom őket. Mikor mindkét puding kihűlt a tejszínt egyben (4 dl) habbá verem a 2 csomag habfixálóval, majd a felét hűtőbe teszem. A maradék felet pedig kettéosztva a pudingokhoz keverem habverővel. Jöhet a rétegezés. A fehér piskótára rákenem a csokis krémet, majd 20 percre hűtőbe teszem dermedni, ezután ráteszem a kakaós lapot, amit a vaníliás krémmel kenek meg. A félretett 
tejszínt zacskóba töltöm, majd a zacskó csücskét levágva megpróbálok esztétikus alakzatokat rajzolni a krémre (nem sikerült). Ezután a csokit nagy sajtreszelővel ráreszelem a hab tetejére (azért, hogy jótékonyan elfedje a tejszín krix-kraxokat). 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése