2017. június 19., hétfő

BÚBOS HÚS

A mamám nagyon jól főzött, igazi kalandor volt a konyhában, minden újdonságot kipróbált. lehetett az reformkonyha, vagy a híres Horváth Rozi legújabb receptje. Mindig valami különlegest akart az asztalra tenni. Általában sikerült is neki a mi legnagyobb megelégedésünkre. Néha előveszem az emlékeket és megpróbálom ugyanazokat az ízeket megidézni. Egyszer sikerül, másszor nem. Ez esetben természetesen sikerült, máskülönben nem szántam volna egy bejegyzés neki.

Hozzávalók

8 szelet sertéskaraj
1 konzerv gomba
10 dkg sonka
1 tojás
mustár
8 szelet sajt
olaj
petrezselyemzöldje (3 szál)

Elkészítés

A karaj szeleteket kiklopfolom és megsózom mindkét oldalukat. A gombát és a sonkát apró kockára vágom, majd a tojással elkeverem. Ezután apróra vágom a petrezselyem zöldjét és ezt is a keverékhez adom. A hússzeleteket kiolajozott tepsibe fektetem, mindegyiket megkenem mustárral, majd a tölteléket egyenlően elosztva rájuk teszem. Alufólia alatt sütöm 200°C-on, amíg a hús megfő. Ezután leveszem a fóliát, a halmok tetejére ráteszem a sajtszeleteket és visszateszem a sütőbe, amíg rápirul. Krumplipürével és ubisalival tálalom. 

 

 

 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése