2017. március 19., vasárnap

BARACKOS GRÍZES KRÉMES

A receptet egy régi könyvben találtam. A krém eredetileg túrós, de mivel múlt héten is túrósat sütöttem gondoltam baj nem történhet, ha néhány hozzávalót kicserélek. Így az anyukám is biztosan örül neki, mivel nem eszi a túrót. Persze a recept konzerv barackot használt, mivel azok szép egyformák. Viszont a saját főzésű befőttnél nincs jobb. Így a sütim nem lett annyira szép és mutatós, viszont finom és igazán méltó desszert egy vasárnapi ebéd után. 

Hozzávalók

6 tojás
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor
6 kanál liszt
1 dl víz
1 dl olaj

Krémhez
5 dl tej
5 kanál gríz
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál porcukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére
2 csomag zselatin
3 dl víz
4 evőkanál cukor
1 üveg barack befőtt

Elkészítés

Először a krém alapot készítem el, mivel annak hűlnie kell. A tejben elkavarom a két kanál porcukrot és a vaníliás cukrot, majd tűzre teszem. Mikor forr a tej hozzáadom a grízt és megfőzöm benne. Ha kész félre teszem hűlni. Ezután jöhet a piskóta. A szokásos módon kettéválasztom a tojásokat, a fehérjét habbá verem és félreteszem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Ezután hozzáadom a sütőport a vizet és az olajat, majd a legvégén a lisztet. Ezután óvatosan belekeverem a fehérjehabot. Sütőpapíros tepsiben 180°C-on sütöm tűpróbáig. 
Mikor a gríz kihűlt a margarint elkeverem a 20 dkg porcukorral, majd az egészet a grízhez keverem, A piskótát egy magasabb falú tepsibe teszem és a krémet a tetejére kenem. Ezután a hűtőbe teszem dermedni. Fél óra múlva a krémre helyezem a barackokat. Majd megfőzöm a zselatint. A befőtt levét, 3 dl vizet, 4 evőkanál cukrot és a zselatinport elkeverem, majd felforralom. Hűlni hagyom, majd kanállal apránként elosztom a süti tetején. Mikor kész hűtőbe teszem dermedni. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése