2016. május 15., vasárnap

MUFFIN, a legcsokisabb

Nagyon okos találmány a muffin. Egyszerű, gyors és ízletes, sokféleképpen elkészíthető, bármivel kiegészíthetjük a tésztát, kedvünk szerint dobálhatunk bele bármi apró cukorkát, csokoládét, gumicukrot, gyümölcsdarabot, lekvárt.... Egyszóval bármit. Valójában nem kimondottan szeretem a "nyugati" kevert süteményeket, túl egyszerűek és laposak, viszont a muffin az más, az valóban finom és színes. Főleg úgy ahogy én készítem. Ha már valami csokis akkor legyen igazán csokis. 

Hozzávalók

12 dkg olvasztott margarin
25 dkg cukor
30 dkg liszt
2 tojás
tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tábla csokoládé
3-4 kanál kakaópor 

Elkészítés

A margarint megolvasztom, majd belekeverem a cukrot és megolvasztom benne. Egy keverőtálba öntöm a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport és a kakaót, elkeverem, majd beleütöm a két tojást. Ehhez hozzákeverem a cukros masszát, majd annyi tejet öntök hozzá, hogy a piskótánál egy fokkal sűrűbb állagú masszát kapjak. Ezután felkockázom a csokit és azt is hozzákeverem. Papírral bélelt muffin formába kanalazom vagy egy kancsóba öntöm és abból adagolom a formába. 180°C-on sütöm amíg szépen felpúposodik. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy megsült-e a közepe. 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése