2016. február 11., csütörtök

KATONAGOMB

Na ez valóban az a sütemény, amit váratlan vendégeknek is el lehet készíteni, akár beszélgetés közben. Olyan hamar készen van, hogy észre sem vesszük és már a tálon is csak a porcukor maradványok jelzi, hogy itt egy kis édesség foglalhatott helyet egykor. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű és elronthatatlan, valamint akár gyerekek is elkészíthetik, csak a sütő használathoz kell felnőtt segítség. A kis lyukakba akár nutellát, vagy pudingot is tehetünk, nyáron megbolondíthatjuk gyümölcsdarabokkal. Mivel omlós tészta el is áll napokig.

Hozzávalók

20 dkg liszt
4 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
+ lekvár és porcukor a szóráshoz


Elkészítés

A lisztben elmorzsolom a margarint, majd hozzáadom a többi hozzávalót és tésztává gyúrom. A tésztából kis golyókat formálok, a közepükbe egy fakanál nyeléven lyukat nyomok, majd 180°C-on sütöm, amíg az alja megpirul. Mikor kész a lyukakba lekvárt teszek, majd megszórom porcukorral.

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése