2015. november 1., vasárnap

KÓKUSZTORTA GESZTENYÉVEL

Furcsa, hogy valójában a torta is csak egy sütemény, mégis valahogy ünnepivé tud tenni egy egy alkalmat. Mikor tortasütésre szánom magam őszintén szólva félve állok neki, nem mindegy ugyanis, hogy a krém szétfolyik, vagy túl kemény, hogy a torta szép magas, vagy úgy néz ki mint amit a küszöb alól húztak ki. Egy sütinél ez nem lényeg, ha kell a tepsiből kanalazzuk ki. Na de egy torta az torta. Hát ilyen félelmekkel állok neki a nagy melónak minden alkalommal. Most sem volt ez másként, annyi különbséggel talán, hogy most nem használtam sorvezetőt, rábíztam magam a józan eszemre és a sütési "tudományomra", lesz ami lesz alapon.  

Hozzávalók

6 tojás
1 cs sütőpor
1 dl víz
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
3 evőkanál kókuszreszelék

A krémhez
1 l tej
2 cs vaníliás puding
4 evőkanál cukor
3 evőkanál porcukor
20 dkg margarin
100 gr kókuszreszelék
250 gr gesztenyemassza

Elkészítés

Először a pudingport cukorral felfőzöm a tejben, majd félreteszem hűlni.  Ezután szétválasztom a tojásokat, a fehérjét habbá verem, a sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet és a sütőport, majd jöhet a liszt és a kókusz. Óvatosan a masszához keverem a fehérjehabot, kihajazott, kilisztezett formába öntöm, majd a tetejét megszórom egy kevés kókuszreszelékkel.  180°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm. Amíg a piskóta hűl elkészítem a krémet. A margarint a porcukorral jól elkeverem, hozzáadom a kihűlt pudingot, majd jöhet a kókuszreszelék. Közben a piskóta kihűl, elfelezem és megkenem a krém harmad részével. Ezután a gesztenyemasszát felszelem és beborítom vele a krémet. Erre kenem a krém másik harmadát majd ráteszem a piskóta tetejét. A tortát körbekenem a maradék krémmel, és a megmaradt gesztenyemasszával díszítem. Hűtőbe teszem egy éjszakára. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése