Hozzávalók
4 tojás
1 dl tej
25 dk cukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
baracklekvár a kenéshez
A mázhoz
1 tábla étcsoki
1 evőkanál rum
1 evőkanál margarin
2 evőkanál méz (ehhez mindig bekásásodott mézet használok)
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét habbá verem és félreteszem. A
sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, olajat, sütőport és a
lisztet, azután jól elkeverem robotgéppel. Ezután óvatosan hozzákeverem a fehérje habot. Én
először a hab kevesebb mint harmadát géppel keverem a masszába, hogy egy kicsit
lazítsam vele, majd a maradék habot óvatosan keverőkanállal forgatom bele. Kivajazott
kilisztezett kuglófformában 180°C-on 45-50 percig sütöm. A legbiztosabb a
tűpróba. Hagyományos fém formát használok, a szilikon valahogy nem az igazi ehhez.
Mikor kész még forrón kiborítom egy tányérra és megkenem
baracklekvárral, ne sajnáljuk. Ezután a máz összetevőit egy edényben felteszem
melegedni, mikor már masszává olvadt kanállal rácsorgatom a kuglófra, a
közepébe is csorgatok a mázból és ami lecsorog, azt újra visszahordom a
tésztára. Nem spórolok a csokimázzal, talán soknak tűnhet majd a lecsöpögő rész, mindenkit megnyugtatok nem sok! Tálalás előtt a levágott kuglóf szeleteket megkenem a lecsorgott csokival majd erre nyomom a tejszínhabot, mennyei! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése