2016. február 11., csütörtök

KATONAGOMB

Na ez valóban az a sütemény, amit váratlan vendégeknek is el lehet készíteni, akár beszélgetés közben. Olyan hamar készen van, hogy észre sem vesszük és már a tálon is csak a porcukor maradványok jelzi, hogy itt egy kis édesség foglalhatott helyet egykor. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű és elronthatatlan, valamint akár gyerekek is elkészíthetik, csak a sütő használathoz kell felnőtt segítség. A kis lyukakba akár nutellát, vagy pudingot is tehetünk, nyáron megbolondíthatjuk gyümölcsdarabokkal. Mivel omlós tészta el is áll napokig.

SAJTOS PUFI

Biztos vagyok benne, hogy sokan szeretik a gyors sütiket. Amit csak ripsz ropsz összeállítunk és már kész is. Na ez a sajtos pufi éppen olyan. Igazából csak keverni kell, majd formázni és sütni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem lesz belőle egy rakat, amivel egy násznépet jól lehet lakatni, de ha a barátok hirtelen beállítanak, még közös elfoglaltságnak is jó a formázás. Egyébként meglepően finom és ízletes kis rágcsa, főleg, hogy házi füstölt sajtot használtam hozzá, ami igazán pikánssá tette az ízét. Kívül finom ropogós, belül kicsit lágy a sajt miatt.