Ez a süti igazi lakodalmas csemege. Sokáig eláll, nem árt neki a meleg
sem, nem kell hűtőben tárolni, nem szárad ki. Szóval tökéletes desszert akár
más nagyobb eseményekre is, vagy csak egy szimpla mozizáshoz. A töltelék lehet
dió is, vagy bármi más egyéb, ami jól keveredik a tojáshabbal. Talán macerásnak
tűnhet , de nekem elhiheti mindenki,
hogy nem az. Ezt az adagot kicsit elméreteztem, mivel a csigáim hatalmasok lettek,
viszont, ha 4 vagy 6 részre vágjuk a tésztát és úgy göngyöljük, akkor apró
falatka méretű kis csigákat kapunk, ami vendégvárónak persze jobb, mint a
maroknyi darabok.
Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg zsír
4 db tojássárgája
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
A töltelékhez
4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
200 g kókuszreszelék
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben cukorral. A lisztben
elmorzsolom a zsírt, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját.
Alaposan összegyúrom és fél órát pihentetem. Eközben elkészítem a tölteléket. Ehhez
a fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a porcukrot és a kókuszreszeléket. A
tésztát ketté vágom, mindkét felet kinyújtom és megkenem a töltelékkel, majd
feltekerem. Ezután 2 cm-es csigákra vágom, sütőpapíros tepsibe fektetve
180°C-on megsütöm.
Nagyon szépek!
VálaszTörlés