2016. április 23., szombat

ZSEBES KARAJ

Ezt az ételt a nagynénéméknél ettem először, ők cseréptálban sütötték, baconnal takarták be, hagymát is tettek bele, és persze nagyobb darabot töltöttek. De valami hihetetlenül finom volt. Még köretet is elfelejtettem enni hozzá. Valójában nem is olyan macerás az elkészítés, hiszen csak be kell vagdalni és beletölteni laponként a "tölteléket". Igazán különleges főétel egy karácsonyi vacsorán, vagy nagyobb családi eseményeken, de a vasárnapi húsleves fényét is méltón emeli. 

Hozzávalók

egy darab egész csont nélküli karaj
bacon, vagy zsírszalonna (én házi füstöltet használtam)
szeletelt sonka
trappista sajt 
só, bors

Elkészítés

A karajt bevagdalom 1 cm-enként, gy hogy ne vágjam át teljesen, úgy is mondhatjuk zsebeket vágok bele. Ezután a sajtot fél cm-es szeletekre vágom, a sonkát is felvágom, ha nincs szeletelve, valamint a zsírszalonnát vékony szeletekre vágom. Ezután minden zsebbe beleteszek 1-1 szeletet a sajtból és a sonkából. Mikor megteltek a zsebek egy jénai tálba teszem a karajomat és befedem a szalonnával és fólia alatt sütöm, amíg meg nem puhul a hús. Ezután leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét. 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése