Ismét egy nagyon ínycsiklandó recept érkezett Jutka nénitől! A recept címét kisunokájával Danikával együtt választották, ez a kedvenc ételük.
Mivel brokkoli van benne nálam is nyerő!
Hozzávalók 2-3 főre
1 nagy csirkecomb (vagy fél csirkemell)
20 dk. brokkoli
2 sárgarépa
2-3 szál petrezselyem zöldje
15 dk sajt
kevés fehér bors és só.
A dinszteléshez kb. 3-4 dk vaj, vagy 1 ek. olivaolaj.
A galuskához : liszt, tojás, só.
Ennek leírását mellőzöm, galuskát mindenki tud készíteni! Tehát a megfőtt,
lecsöpögtetett galuskát meghintem egy kevés olajjal és félreteszem.
A ragu elkészítése
A kicsontozott, felkockázott húst felteszem egy kevés vajon (vagy
olajon) dinsztelni. Felaprózom a hagymát, lereszelem sárgarépát (almareszelőn),
hozzákeverem a húshoz. 3-4 perc dinsztelés után megsózom, borsozom és annyi
vizet öntök rá, hogy épp ellepje. Amikor már majdnem kész a hús, hozzáteszem a
vastagabb csíkokra vágott brokkolit, a felaprózott petrezselyemlevelet. A vizet
pótolom, ha szükséges. Majd, ha minden puha, leveszem a tűzről és reszelt
sajttal sűrítem be. Ráöntöm a galuskára és összekeverem. Ízletes, könnyű
eledel!
Jó étvágyat!
Csonkáné Potocska Judit
Csonkáné Potocska Judit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése