2017. szeptember 10., vasárnap

MEGGYZSELÉS MASCARPONE TORTA

Megint csak ez a fránya mascarpone. Mert nem adom fel. Addig kevertem az ízeket, amíg ez a kombináció mondhatni ízlett. Persze egy finom aranygaluskát azért nem tolnék félre érte, de ez már elfogadható a én szájízemnek. Talán a tömény meggyzselé, vagy az omlós tészta teszi, nem tudom. Viszont ajánlom mindenkinek, aki szereti a meggyet és a krémet, és persze van egy kis ideje, mert őszintén szólva nem fél órás süteményről van szó. 


Hozzávalók

5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
0,5 dl víz

Omlós tésztához
30 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás

Krémhez
1 doboz mascarpone (250 gr)
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl

Meggyzseléhez
1 nagyobb tejfölös vödörnyi meggy (fagyasztottat használtam, de üveges is jó)
3 evőkanál cukor
2 csomag eper ízű pudingpor
1 csomag étkezési zselatin

Elkészítés

Először megsütöm az 5 tojásos piskótát. Majd az omlós tésztához elmorzsolom a margarint a lisztben, hozzáadom a sütőport és a porcukrot, majd a tojással tésztává gyúrom. Vékonyra nyújtom és sütőpapíron 180°C-on megsütöm, majd mikor elkészült félreteszem. A meggyet edényben a cukorral elkeverem, majd addig főzöm, amíg elkezd levet ereszteni, ha fagyasztottat használok, akkor addig amíg kienged, ekkor botmixerrel összetöröm. A pudingport és a zselatint 1 dl vízben elkeverem és a meggyhez adom, jól elkeverem és forrásig főzöm, majd félreteszem. A mascarponét a porcukorral felhabosítom, hozzáadom a tejfölt, a tejszínt külön tálban felverem majd a mascarponéhoz keverem keverőkanállal. 
Jöhet az összeállítás. Alulra kerül az omlós tészta, mert az stabil alapot ad majd a sütinek. A tésztát nem formában sütöttem, így egy tortaforma segítségével formára vágom, majd a tortaforma aljára teszem, erre kenem a meggyzselét és 10 percre félreteszem dermedni. Ezután ráteszem a piskótát, majd erre rákenem a krémet. A kivágáskor megmaradt omlós tésztát összemorzsolom és a krém tetejére szórom. Egy éjszakát pihentetem a hűtőben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése