2016. június 5., vasárnap

CSERESZNYÉS RÁCSOS

Cseresznyeszezon van, amit kellőképp ki is használok, hiszen friss gyümölcsnél jobb alapanyag nincs. Lepényt már készítettem, krémest is, gondoltam most jöjjön valami újdonság. Rácsos sütit lekvárral és dióval készítettem eddig hagyományos módon. De cseresznyével is ugyanolyan ízletes. 

Hozzávalók 

70 dkg liszt
20 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 evőkanál tejföl
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 sütőpor
2 evőkanál méz 

Töltelékhez
1 kg magozott cseresznye
20 dkg cukor
10 dkg zsemlemorzsa
1 vaníliás cukor
1 vaníliás pudingpor

Elkészítés

A lisztet elmorzsolom a zsírral. Majd hozzáadom a többi alapanyagot és tésztává gyúrom.  A tészta kétharmadát kinyújtom és tepsibe teszem. Zsemlemorzsával megszórom. A cseresznyét elkeverem a cukorral és a pudingporral és a tésztára öntöm. A megmaradt tésztát 3 mm vastagságra nyújtom és kb. 1 cm-es csíkokat vágom, és a cseresznyés töltelék tetejét berácsozom. 180 fokon sütőben megsütöm.



 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése