Nem tudom ki hogy van vele, de nekem annyira nehéz döntést igényel, hogy köretet készítsek egy adott ételhez. Van ugye a jól megszokott püré és rizibizi, ami mint tudjuk mindenhez tökéletes, vannak a különféle gyümölcsszószok, amik általában vörös húsokhoz, natúr vagy rántott szelet mellé is jól illik, lehet gyümölcsöt vagy zöldséget párolni, vagy készíthetünk gőzgombócot, salátát, tésztát, tarhonyát, nokedlit. Na de mi van akkor ha valami új ízre vágyunk. Akkor kell kieszelni valami egyszerűt de nagyszerűt. Ilyen egyszerű köret az alábbi is, viszont a tapasztaltak alapján legközelebb félig megfőzöm hozzá a krumplit, mert így nagyon sokáig kellett sütnöm, hogy megfelelően átpárolódjon.
Hozzávalók
1 kg krumpli
1 nagy tejföl
2 tojás
só
Elkészítés
A tejfölben elkeverem a tojást. A krumplit uborkagyalun legyalulom, majd egy vékony réteget egy jénai aljára fektetek, ezt megsózom, majd megkenem a tejfölös tojásos masszával. Erre jöhet a következő réteg krumpli, só, majd a massza és így tovább amíg el nem fogy. A rétegezésnél figyeljünk arra, hogy a fedőréteg massza legyen. Sózni pedig szükséges a krumpli rétegeket, mivel a tejföl önmagában nem enged ki annyi sót, hogy ízletes legyen majd az étel. Mikor kész a rétegezés fóliával lefedem és 180°C-os sütőbe teszem. Addig sütöm így, amíg a krumpli megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése