Érik az eper! És ez annyi de annyi ötletet ad, hogy alig győzöm megvalósítani. Az eper már önmagában is egy csodálatos gyümölcs, édes, színes, igazi nyári finomság. A legtökéletesebb recept persze a "szedd magad és edd". Na de a sütés nem állhat meg ezen a szinten, valamilyen módon emléket kell állítani a termésnek. Külsőre ez a süti olyan, mint egy egyszerű túrós piskóta egy kis zselével és eperrel, na de aki jobban belemélyed a receptbe és megkóstolja rájön, hogy itt nem csak az eper eperízű hanem a piskóta is...
Hozzávalók
6 tojás
6 kanál cukor
1 csomag sütőpor
5 kanál liszt
1 csomag eper ízű pudingpor
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
Krémhez
1 kg túró
2 dl tejszín (cukrozott)
1 csomag vaníliás puding
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Zseléhez
4 dl piros üdítő, én meggy ízű márkát használtam (mert az volt otthon)
1 csomag vaníliás pudingpor (eper jobb lett volna, de az nem volt otthon, viszont a zselatin még tökéletesebb, viszont az nagyon nem volt otthon)
És a lényeg: eper
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök, annyi különbséggel, hogy 1 kanál liszt helyett 1 csomag eper ízű pudingport adok hozzá. A színe halvány rózsaszín lesz (egy cseppnyi ételfestéktől még szebb lett volna, na de mondanom sem kell az sem volt otthon), amit a fotó persze nem a vissza, mert sütés után egyáltalán nem látszik, viszont az ízében nagyon is észrevehető az epres íz és ettől lesz különleges az egész. Mikor a piskóta megsült hűlni hagyom és elkészítem a krémet. A tejszínt habbá verem. A túrót keverőtálba teszem és robotgéppel hozzákeverem a porcukrot, a pudingport és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverem a habbá vert tejszínt is. Ezt a piskótára kenem. A piros üdítőben elkeverem a vaníliás pudingport és sűrűre főzöm. Hagyom pár percig hűlni, majd a krémre kanalazom és eloszlatom rajta. Az epreket kettévágva ráhelyezem a tetejére és hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése