2017. május 19., péntek

CSIRKEMELL SONKÁVAL ÉS TOJÁSSAL TÖLTVE

A csirkemell igazán tökéletes alapanyag bármilyen főzéshez, mivel egyrészt rövid az elkészülési ideje, másrészt szinte bármivel kombinálható. E gondolatmenet nyomán született meg az alábbi étel is, aminek végeredményét ismét csak a hűtő pillanatnyi tartalma formálta. Nem tudom ki hogy van ezzel, de sok esetben jobban és ízletesebben sikerülnek a hirtelen főztök, mint az amit gondosan kigondolok, megtervezek. 


Hozzávalók

1 egész csirkemell
2 csomag bacon
15 dkg sonka
3 főtt tojás 
1 tojás
petrezselyemzöldje, de szárított is jó


Elkészítés

A csirkemellet kicsontozom és megsózom (a csontot a lefagyasztom és levesnek tökéletes), majd kettévágom és hosszában lyukat fúrok bele. A sonkát és a főtt tojásokat apró kockára vágom, összekeverem, megszórom a petrezselyemmel és végül hozzákeverem az egész tojást. A tölteléket a csirkemellbe töltöm és alaposan baconbe bugyolálom. Jénaiba teszem, fóliával letakarom és addig sütöm 180°C-on amíg a hús megfő, ezután leveszem a fóliát, visszatolom a sütőbe amíg rápirul a bacon. 


 

 

 

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése