Néha jól esik egy kis könnyű tésztaétel, bár azt is gyorsan megjegyzem, hogy csakis frissen fogyasszuk, mert melegítve már nem az igazi, az csak a töltött káposztának tesz jót. Előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, bíbelődni sem kell vele sokat és kedvünk szerint variálható. Legyünk bátrak, tegyük félre a kész zacskós mártásporokat és kísérletezzünk, nem fogja senki megbánni.
Hozzávalók
4-5 kápia paprika, vagy kaliforniai, a lényeg, hogy húsos és piros legyen
kevés szalonna
3 paradicsom
500 gr kagyló tészta vagy ki mit szeret
só, bors
Elkészítés
A tésztát megfőzöm és félreteszem. A szalonnát és a kápia paprikát kockára vágom. A szalonnát serpenyőben lepirítom, majd beleteszem a paprikát és átforgatom benne, ezután egy jénaiba öntöm és alufólia alatt sütőben párolom 10 percig. Közben a paradicsomot felkockázom és egy edénybe öntöm, mikor elkészült a paprika hozzáadom és pépesre főzöm. Közben sózom és borsozom, de csak csínnyán a sóval, mivel a szalonna is sós. Mikor már majdnem szósszá főtt a zöldség leveszem a tűzről és hozzákeverem a tésztát, majd szinte azonnal fogyasztom. Éppen ezért nem is készült róla tálalós fotó, mert elfogyott mire eszembe jutott...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése