Az alábbi recept megint csak egy nagyon egyszerű, igazi gyorsan elkészíthető főfogás. Valójában malachúsból készítettem, malackarajból. Na jó ezt így nem lehet kapni csak csontosan, de ha ügyesek vagyunk egy darab húsból két ételt is el tudunk készíteni. Így lett a lefejtett karajrészből az alábbi a megmaradt csontból pedig egy finom vasárnapi húsleves.
Hozzávalók
9 szelet karaj, vagy amennyit akarunk
egy doboz szeletelt gomba, de a friss nyers is jó, sőt
20 dkg sonka vagy valamilyen felvágott
3 tojás
1 nagy pohár tejföl
só, bors
Párolt zöldséghez
2 répa
4 kápia paprika
1 cukkini
1 padlizsán
1 csomag nyers spenótlevél
Vagy ki mit szeret.
+ olaj
Elkészítés
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és olajozott tepsibe fektetem. A sonkát kockára vágom és a gombával és 1 tojással elkeverem, majd elosztom a hússzeletek tetején. A tejfölben elkeverem a maradék 2 tojást és ezt elosztva rákenem a halmokra. Alufólia alatt sütöm 200°C-on amíg a hús megpuhul, majd leveszem a fóliát és visszateszem a sütőbe pirulni. Közben meghámozom a répát és karikára vágom, kimagvalom a paprikát és vastagabb csíkokra vágom, a padlizsánt és a cukkinit nem hámozom, csak kockára vágom, a spenótot pedig ha nagyok a levelek széttépem. A zöldségféléket én külön külön pároltam, hiszen mindegyiknek más idő kell. Teflonos serpenyőben egy evőkanálnyi forró olajon átforgatom a zöldségeket, sózom, borsozom, majd fedő alatt párolom néhány percig. Persze lehet vajon is párolni vagy olivaolajon, ki mit szeret. Viszont nagyon fontos, hogy külön, mert nem egyforma a fővési idejük, mire a répa megpárolódna a cukkini pépesre sülne. Igazán nem sok idő ez így, amíg elkészül a hús is éppen megsül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése