2015. szeptember 28., hétfő

TEJFÖLÖS CSIRKECOMB

Imádom az olyan ételeket, amihez nem kell sem különösebb főzőtudás, sem különleges hozzávalók, sem pedig sok idő és macera. 
Ez az étel egy ötcsillagos ezen a téren. Vegyünk egy kiló csirkecombot, mossuk meg szépen, vágjuk le a nem tetsző részeket. majd pucoljunk meg egy adag krumplit, vágjuk karikára, ezután lessünk be a hűtőbe, hátha árválkodik ott egy répa, és egy pohár tejföl, ha szerencsénk van akkor vágjuk karikára a répát is, és a zöldségeket szórjuk egy nagy tepsibe és sózzuk meg, de előtte öntsünk alá néhány csepp olajat. Ezután fektessük a zöldségekre a megsózott csirkecombokat, kenjük be őket alaposan tejföllel, takarjuk be az egészet alufóliába és csúsztassuk 200°C-os sütőbe. Húsz perc múlva nézzünk rá, majd megint húsz perc múlva, ha úgy látjuk hogy a hús átpárolódott vegyük le a fóliát és pirítsuk kicsit, hogy a tejföl barnulni kezdjen. És kész. Ennyi, és tényleg csak ennyi!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése