Annyira belejöttem a befőzésbe, hogy úgy döntöttem kicsit kreatívkodom. Termett egy csomó othello szőlőm. Megenni már nem volt erőm, kidobni és hagyni leszáradni pedig szívem. Hallottam róla, hogy szőlőből is lehet dzsemet főzni, csak kicsit macerás a mag miatt. Na persze tudom, hogy most sokan fejükhöz kapnak miért nem jutott eszembe mustot vagy egy kis bort összedobni, hát mert nem iszom egyiket sem, és minden szentnek ugye maga felé hajlik a keze...
Szóval utánanéztem egy két befőzős videóban hogyan és mint működik a módszer, majd szintén megalkottam a sajátomat. Mivel annyi szőlőm volt amivel egy nagyobb edényt háromnegyedig töltött meg, ezért nem is volt olyan macerás.
Azóta már megkóstoltam, palacsintával és nagyon finom lett.
Még mielőtt azt hinné bárki, hogy kihagytam volna egy mozzanatot tisztázom, hogy NEM tettem bele cukrot. Ugyanis olyan édes volt a szőlőm, hogy nem kellett hozzáadni. Javaslom mindig kóstoljuk meg a szőlőfőzetet mielőtt cukroznánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése