Nem is tudom van-e olyan ember a földön, aki ne szeretné a
zöldborsó főzeléket. Azt hiszem ez az egyetlen étel, amit még a menzán sem
szoktak elrontani. Bár ott kicsit hígabbra főzik, gondolom a spórolás miatt, de
az íze akkor is jó. Vannak akik pörköltet főznek mellé, vagy tükörtojást ütnek rá, én maradok
a jól bevált rántott húsnál.
Hozzávalók
1 dl olaj
1 kg zöldborsó
1 kanál cukor
1 teáskanál só
1 dl tej
víz
egy csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés
Egy lábasban felhevítem az olajat, majd hozzáadom a borsót.
Folyamatos kavargatás mellett addig pirítom, amíg a borsószemek megpuhulnak.
Ezután hozzáadom a cukrot és a sót, majd a lisztet, jól elkeverem és jöhet bele
a tej, majd annyi víz, hogy ellepje. Ezután addig kavargatom, amíg besűrűsödik.
Leveszem a tűzről és hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet. Ezután még
lehet hozzáadni cukrot vagy sót ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése