Van egy kis meggyfám a kert közepén. Izgatottan figyeltem már tavasz óta
vajon terem-e. Szépen elkezdett rügyezni, majd virágba borult, csakhogy az eső
elverte, alig maradt rajta, majd a hangyák is megtámadták. Gondoltam ennek is
annyi. De aztán csak láttam, hogy itt-ott piroslik egy két szem. Így hát
türelmesen vártam míg beérik. Ma jött el a napja, nem maradt rajta sok, de egy
tepsi süteményhez éppen elég volt. Sokat gondolkodtam mi legyen belőle, mígnem
találtam a neten egy nagyon jó receptet. A recept 12 tojással dolgozott, nekem
viszont csak 7 darabom volt, így hát jött a rég bevált módszer, kicsit
átalakítottam és gyorsan át is neveztem. Így született ez a morzsás finomság, egy
igazi nyár eleji csemege.
Hozzávalók
6 tojás
6 púpozott kanál cukor
6 evőkanál olaj
6 kanál liszt
1 cs sütőpor
A morzsához
25 dkg liszt
10 dkg margarin
4 kanál cukor
1 cs sütőpor
1 tojás
A töltelékhez
1,5 kg meggy (lehetőleg friss, de jó a befőtt vagy a fagyasztott is)
3 kanál búzadara
3-4 kanál cukor (ízlés szerint, én savanykásan szeretem)
Elkészítés
A meggyet kimagvalom, hozzákeverem a cukrot és a búzadarát és félreteszem.
A tészta hozzávalóit robotgéppel összekeverem. Ezután sütőpapírral béllet
tepsibe öntöm és 10 perc alatt 180°C-os sütőben elősütöm. Közben elkészítem a
morzsát. A lisztben elmorzsolom a vajat. Majd hozzáadom a sütőport és a cukrot,
végül a tojást és morzsásra keverem. A tepsit kiveszem a sütőből ráöntöm a
meggyet, majd mindezt megszórom a morzsával, a tetejére elszórok néhány kocka margarint és visszateszem a sütőbe. Addig
sütöm, amíg szépen elkezd barnulni a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése