A tokányok olyan igazi gyors ételek, hiszen nem kell órákig állni a
tűzhelynél, vagy edényekkel telerakni a mosogatót. Miközben a tűzhelyen rotyog
elkészíthetünk egy gyors levest, vagy berakhatunk egy adag ruhát a mosógépbe. Szóval
egy gyors kaja, ami nem csak finom, de laktat is.
Hozzávalók
fél kg sertés karaj vagy comb csíkokra vágva
2 kis tejföl
olaj
só
ételízesítő
hagyma
Elkészítés
A hagymát apróra vágom és olajban megpirítom. Ezután hozzáadom a
csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítom. Ezután felöntöm 2 dl vízzel és addig párolom, amíg a hús megpuhul.
Közben ízesítem sóval, borssal és kevés ételízesítővel. Mikor a hús megfőtt
pótolom az elfőtt vizet és ha forr a léből egy merőkanálnyit hozzákeverek a
tejfölhöz, majd a keveréket hozzácsorgatom a húshoz és jól elkeverem,
rottyanásig főzöm, majd kész. Szarvacska tésztát főzök hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése