Nos az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a palacsinta se nem
hortobágyi, se nem húsos, de majdnem. Mivel nem volt darált húsom ezért
ötletelnem kellett. Első lépésként felmértem a hűtő tartalmát, miből is
gazdálkodhatok. Mikor megvolt szépen összeraktam a fejemben a receptet, így született
meg a majdnem hortobágyi palacsinta.
Hozzávalók
1 l tej
liszt
só
Töltelékhez
2 tojás
4 szelet kenyér
20 dkg májas
15 dkg sonka
15 dkg sajt
petrezselyem zöldje
só, bors
zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírhoz
Elkészítés
Először a palacsintát kell elkészíteni. Felverem a 3 tojást,
hozzáadom a tejet, megsózom, majd lisztet adok hozzá. Ezután kisütöm. Mikor
kész elkészítem a tölteléket. A kenyeret vízbe áztatom, jól kinyomkodom és
összemorzsolom, hozzáadom a többi hozzávalót, sózom, borsozom ízlés szerint és
összegyúrom. Ezután megtöltöm vele a palacsintákat. A palacsinták közepére egy
nagy evőkanálnyi teszek a töltelékből és összehajtogatom a képeken illusztrált
módon, vagy lehet másként is, ki hogy szereti. Ezután lisztbe, tojásba és
morzsába forgatva kipanírozom. Egy tepsibe sütőpapírt teszek, egy kevés olajat
szétkenek rajta, majd belefektetem a kipanírozott palacsintákat. A palacsinták
tetejére egy kevés olajat öntök és sütőben addig sütöm, amíg elkezd pirulni,
ekkor megfordítom a megpirítom a másik oldalát is. Ezzel a módszerrel épp olyan
lesz mintha olajban sütnénk, viszont megspórolunk egy csomó olajat, nem lesz
sült hús szagú az egész lakás és nem szívja föl az olajat a palacsinta. Kukoricás
rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése