Hozzávalók
2 evőkanál liszt
fél dl olaj
1,5 evőkanál fűszerpaprika
tojás
Elkészítés
Lábasban olajat hevítek, majd mikor forró hozzáadom a lisztet és
folyamatosan kevergetve rántást csinálok. Én kb. 2 percig kevergetem. Ezután
felöntöm meleg vízzel. Ilyenkor is érdemes kevergetni amíg fölforr a víz, mert
odakaphatja. Mikor a víz forr tartaléklángra veszem és hozzáadom a delikátot és
a paprikát, jól elkeverem, majd megkóstolom, hogy elég ízes-e. Lehet hozzá adni
köményt, borsot, ki mit szeret. Ezután hagyom egy kicsit, hogy átfőjön a
paprika kb. 3 perc, majd egyenként beleütöm a tojásokat. Szépen lassan engedem
bele, hogy ne essen szét. Én általában kétszer annyit szoktam ahányan majd
esszük, mivel így mindenkinek jut tojás bőven. Ezután tartalék lángon addig
főzöm, amíg meg nem főnek a tojások. Kavargatni nem szabad, mert szétesnek a
tojások, én óvatosan fakanállal szoktam belenyúlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése