Régebben féltem tortákat sütni, mert ha nem kelt meg a piskóta eléggé akkor a torta lapos lett és csúnyácska. Viszont ma már ilyen esetekre két furfangot használok, az egyik, hogy eleve két lapot sütök, vagy egy lapot, de nem vágom ketté, hanem a tetejére kenem a krémet és azt díszítem. Ajánlom mindenkinek, akinek hasonló gondjai vannak a tortákkal.
Hozzávalók
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
fél dl olaj
1 csomag sütőpor
1 tábla étcsoki vagy tortabevonó
Krémhez
0,5 l tejszín (hulala)
3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
meggylekvár
fél tábla csoki, lehet töltött is és egy kevés kakaópor a tetejére
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom a fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom az olajat a sütőport és a lisztet. Ezután keverőkanállal óvatosan hozzákeverem a tojáshabot, majd ráreszelem a csokoládét és azt is belekeverem. Sütőpapíros vagy kikent tortaformában tűpróbáig sütöm 180°C-on. Mikor a tészta kihűlt elkészítem a krémet.
A tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, porcukrot, végül a kakaóport. A piskótát megkenem meggylekvárral, majd erre kenem a csokihabot. A fél tábla csokit a hab tetejére reszelem, majd megszórom kakaóporral és akár azonnal fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése