Egy hirtelen ötlettől vezérelt családi látogatás alkalmával éppen sütés közben leptük meg anyukám nagynénjét. Ropogtatni valót sütött az esti filmnézéshez. Többször próbálkoztam már olyan recepttel, amiről váltig állították, hogy ez bizony még másnap is ropog, nem puhul meg, de valahogy egyik sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ez a finomság viszont valóban ropog még másnap sőt ha marad belőle még harmadnap is ugyanúgy roppan mint frissen.
Hozzávalók
50 dkg liszt
1 evőkanál zsír
25 dkg margarin
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
1 tömlős sajt
1 kis pohár tejföl
2 tojás sárgája
reszelt sajt és a fehérje a kenéshez
Elkészítés
A lisztben elmorzsolom a zsírt és a margarint, majd hozzákeverem a sót. Ezután belemorzsolom az élesztőt (igen csak belemorzsolom, nem kelesztem), majd jöhet bele a tömlős sajt, a tejföl és a tojások sárgája. Az egészet tésztává gyúrom. Majd fél cm-nél vékonyabbra nyújtom, megkenem a tojás fehérjével, megszórom reszelt sajttal, majd derelyevágóval 1 cm-es csíkokra vágom. és 180°C-on sütőm, amíg aranybarna lesz.
Nagyon finom!
VálaszTörléshova lett az eleszto? Kimaradt belole.
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, kimaradt a leírásból, de pótoltam! Szép napot!
Törlés