2017. január 15., vasárnap

KRUMPLIS POGÁCSA

Pogácsát sütni jó! Jó annak, aki süti és jó annak is akinek sütik. Szeretem mikor friss pogácsaillat lengi be a házat. Van benne valami megfoghatatlan jó dolog, mintha az otthon melegét idézné, ahogyan hazavárják a messze járót. Egyszóval a pogácsasütés igazi örömsütés. Számtalan fajtája van, talán egy élet sem elég arra, hogy mindet kipróbáljam, de azért törekszem rá, hogy minél többet megsüssek és megosszak az olvasókkal. 

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 tojás
20 dkg margarin
20 dkg főtt burgonya
1 teáskanál só
1 csomag sütőpor

1 tojás a kenéshez


Elkészítés

A krumplit meghámozom és a pró kockára vágom, majd sós vízben megfőzöm. Egy tálba öntöm a lisztet, a sütőport, a sót és a tojást. Mikor a krumpli megfő összetöröm, hozzákeverem a margarint, majd ezt is a liszthez adom és tésztává gyúrom. Egy órára a hűtőbe teszem pihenni. Pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, megkenem tojással és késsel berácsozom a tetejét. 180°C-on sütöm amíg aranybarnára sül. 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése